Almar Sp. z o.o.
Rodzaj działalności: |
Produkcja |
Zakres działalności: |
Exporter, Rynek lokalny |
Liczba pracowników: |
101 - 500 |
Roczna sprzedaż: |
Brak danych |
Rok założenia: |
1990 |
Kategorie: |
Artykuły spożywcze |
|
|
Firm Rank: 0
|
Almar Sp. z o.o. firma powstała w 1990 roku, specjalizująca się produkcji szlachetnych ryb wędzonych w szczególności łososia, węgorza, halibuta i pstrąga. Obecnie zajmująca pozycję lidera rynku łososia wędzonego w Polsce z udziałem ok. 40%.
Flagowymi produktami firm jest linia łososia norweskiego wędzonego brandowana logo ALMAR „Król Łososia”. W jej skład wchodzą:
„ALMAR Premium łosoś norweski wędzony” to topowa pozycja w swojej kategorii produktów z łososia norweskiego. Produkowany jest on wyłącznie ze świeżego łososia klasy SUPERIOR. Łosoś ten trafia na linię produkcyjna w ciągu 3 dni od momentu odłowienia go w Norweskich fiordach. Tradycyjne metody wędzenia na zimno zgodnie, z którymi ryby spędzają 12 godzin w komorach wędzarniczych opalanych unikalną mieszanką wiórów z różnych gatunków drzew zapewniają niepowtarzalny smak i aromat naszych produktów. Dodatkowo seria PREMIUM produkowana jest wyłącznie z plastrów ze środkowej części płata, dzięki czemu mają one równy kształt i regularne „słoje tłuszczowe”. Jest to jedyny łosoś wędzony na rynku, którego poszczególne plastry przekładane są pergaminem zapobiegającym ich sklejaniu. Ma to na celu zachowanie tej unikalnej struktury plastrów łososia Premium również po wyjęciu go z opakowania.
„ALMAR MacRoy łosoś szkocki wędzony” to kolejna ekskluzywna linia produktów brandowana marką ALMAR Król Łososia. Jest to produkt uznawany przez smakoszy za jeszcze bardziej luksusowy niż linia Premium. Spowodowane jest to zastosowaniem do produkcji świeżego łososia szkockiego, uważanego za „top klasę” surowcową. Ponadto łosoś MacRoy produkowany jest w tradycyjny szkocki sposób. Przed wędzeniem płaty łososia są zasypywane solą, w której leżakują 3-4 dni. Następnie są odsalane i dopiero trafiają do wędzarni. Łosoś MacRoy jest produkowany w dwóch odmianach, jako tradycyjny łosoś szkocki oraz łosoś aromatyzowany. Ten drugi po wędzeniu jest nasączany 12 letnią whisky Hankey Bannister, dzięki czemu nabiera charakterystycznego smaku.
|
|
|
|
Dane teleadresowe
|
Ulica: | Kościerska 2 |
Miasto: | Kartuzy |
Kod pocztowy: | 83-300 |
Region: | pomorskie |
Kraj: | Polska |
Telefon: | +48 58 6811380 |
Faks: | +48 58 6814793 |
|
|
Osoba kontaktowa |
Imię i Nazwisko: | Daria Gogol |
Telefon stacjonarny: | +48 58 6811380 |
|
|
|
|
|